Италиански антиваксъри започнаха нова инициатива – организират специални корона партита“, с надеждата

...
Италиански антиваксъри започнаха нова инициатива – организират специални корона партита“, с надеждата
Коментари Харесай

Италианци организират корона партита, за да се разболеят от Covid-19

Италиански антиваксъри започнаха нова самодейност – провеждат специфични " корона празненства “, с вярата да се разболеят от ковид, да се възстановят и да се снабдят със зелен документ без да се имунизират. В момента документът може да бъде изкаран единствено от жители със приключен имунизационен цикъл или от тези, които са прекарали вируса през последните 6 месеца.

Няколко от гостите на сходни събития са изпълнили желанието си и са се заразили. Припомняме, че 55-годишен мъж умря в Австрия миналата седмица, откакто се болести на тематичен антиваксърски купон в Северна Италия. Има данни за най-малко още трима души, в това число и дете, които са приети в болница в същия италиански регион след сходни корона празненства. Двама от тях са в интензивното поделение.

 

Според националните закони за изключителните обстановки, (които ще останат в действие минимум до 31 декември) умишленото разпространяване на вируса е закононарушение в Италия.

" Получихме информация от лекари за няколко случая, в които пациентите са си признали, че са се заразили нарочно “, сподели пред II Dolomiti Патрик Францони от отдела за битка с Covid-19 в италианския град Болчано.  " Те вършат това, с цел да се снабдят с антитела и да получат зелен документ без имунизация “, сподели той.  " Но има дълготрайни последствия и даже младежи могат да попаднат в болница. “

Той изясни, че антиваксърите се срещат в питейни заведения навън и се прегръщат, целуват и споделят питиета с някой, който е инфектиран, с цел да се разболеят и те. Други събития се организират в частни домове. В един от случаите инфектираният е бил прикрепен на легло и разказал, че гостите са се събрали към болничното легло, с цел да се вдишват въздуха, който той издиша.  

Припомняме, че от средата на октомври италианското държавно управление направи документите наложителни за всички служащи. Работодателите, които позволяват неимунизирани чиновници, подлежат на санкция до 1000 евро. Глобата за чиновниците на компании, които не спазят мярката е сред 600 и 1500 евро. Работодателите имат право да отстраняват неимунизирани чиновници от работа без да им заплащат, само че не могат да ги уволняват. Идеята е да се форсира темпът на имунизация в страната. Зелените сертификати са нужни и за визитата на ресторант и всяко обществено място на закрито.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР